Een spirituele uitvaart

In veel levensovertuigingen is het leven niet voorbij na het overlijden en gaat de ziel van een overledene over naar een ander bestaan. De essentie van iemand is niet weg na zijn dood. Deze zienswijze vormt ook de achtergrond van de manier van werken van Marijke Buursink Uitvaartverzorging bij een spirituele uitvaart. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende zienswijzen over dat leven na de dood. Je kunt dat bestaan het hiernamaals noemen, of de hemel, of “opgaan in de wereldziel”. De woorden voor de Allerhoogste zijn legio: God, Allah, Jahweh enzovoort. Marijke Buursink Uitvaartverzorging heeft respect voor alle vormen van spiritualiteit. Zij probeert de voorwaarden te scheppen waarin een ieder het afscheid kan vormgeven vanuit de eigen levensovertuiging.

Diensten 'Eigen-wijze uitvaart'

Begrafenis regelen

Kies de uitvaart die het beste past bij de overledene

Crematie regelen

Goede voorbereiding en voldoende tijd om afscheid te nemen

Budget uitvaart

De meest volledige uitvaart binnen een beperkt budget

Een uitvaartondernemer voor uw spirituele uitvaart? Nuchter en met een open oor!

Maar ook in het leven van nuchtere mensen gebeuren er rond een overlijden dikwijls bijzondere dingen, die men niet kan begrijpen, maar die wel heel goed passen bij die persoon. Het is inmiddels mijn ervaring dat de scheidslijn tussen leven en dood rond een overlijden dunner wordt en dat gevoelige mensen dat merken. Door met aandacht en rust te werken, is er ruimte voor de vaak subtiele waarnemingen. Tegelijkertijd worden alle aardse zaken gewoon goed geregeld en is de stem van de levenden net zo belangrijk.

De laatste zorg gebeurt vanuit de overtuiging dat de ziel van de overledene zich op dat moment losmaakt van het sterfelijk omhulsel en zich geleidelijk aan probeert te oriënteren in het nieuwe bestaan. De opbaring dient daaraan recht te doen – maar ook aan de wensen en (on)mogelijkheden van de nabestaanden. Marijke Buursink Uitvaartverzorging houdt rekening met beide kanten.

Drie bijzondere dagen bij een spirituele uitvaart

De vier, vijf dagen na het overlijden worden meestal als intiem en intensief ervaren. Je neemt ook als levende langzaam afstand van het lichaam. Herinneringen borrelen op, er schieten je dingen te binnen, de lach blijkt heel dicht bij de traan te liggen. Ik geef de ruimte, zodat je jezelf kunt zijn met alles wat er opkomt.

Kennismaken?
Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op via:  050- 58 93 005.
Of via het contactformulier op deze website.

Marijke Buursink Uitvaartverzorging, Oosterseweg 1, 9785 AD Zuidwolde (gn).