Eigen-wijze uitvaart

Samen zoeken naar jouw manier van afscheid nemen

Slider

Eigen-wijze uitvaart

Hoe ga je de uitvaart vormgeven? De wensen en ideeën van nabestaanden en de eventuele wensen van de overledene staan centraal in het gesprek dat we hebben. Met creativiteit, speelsheid, originaliteit en durf worden steeds andere vormen van afscheid uitgevonden. Ik kan u desgewenst aanvullingen geven of wellicht tips en ervaringen geven. Heeft u geen idee, dan komen we al pratend wel tot een uitvaart waar u van zegt: zó willen we het hebben. Dat kan ook heel goed een “gewone” uitvaart zijn die gewoon goed wordt geregeld.

Wat kan ik voor u doen?

Uw uitvaart goed geregeld

De organisatie in vertrouwen uit handen geven.

Grote of kleine uitvaart

Een groot gezelschap: goede organisatie en logistiek In kleine kring: warmte en intimiteit

Kerkelijke uitvaart

…of uitvaart in een kerk?

Groene uitvaart

Je lichaam teruggeven aan de natuur op een natuurbegraafplaats.

Spirituele uitvaart

Ook in het leven van nuchtere mensen gebeuren er rond een overlijden bijzondere dingen.

“We weten het nog niet”

Soms weet je het gewoon nog niet. Het overlijden kan abrupt zijn, de familieverhoudingen kunnen lastig zijn, de overledene heeft geen enkele aanwijzing achtergelaten of de schok is domweg te groot. Vooral nu nemen we de tijd, zodat er geen overhaaste besluiten worden genomen waar je de volgende dag al weer spijt van hebt. Mijn begeleiding als uitvaartverzorger houdt vooral in om de dingen die moeten gebeuren stap voor stap te doen en niet alles tegelijk.

“Vader wil niets”

Wat doe je als je vader heeft gezegd: Ik wil niets. Geen bezoek, geen muziek, geen sprekers, geen bloemen. Dan is het een uitdaging om van dat “niets” toch  “iets” te maken: voor de kinderen en de kleinkinderen. Dat is samen zoeken naar wat er wel mogelijk is en wat er gewenst wordt. Vaak is  er meer mogelijk dan je denkt en kun je recht doen zowel aan de overledene als aan de nabestaanden.