Groene uitvaart

Je lichaam teruggeven aan de natuur

Slider

Groene uitvaart

De aarde draagt ons. Wij zijn afhankelijk van haar. Steeds meer mensen willen dat hun uitvaart zo min mogelijk schade berokkent aan het milieu. Zij kiezen voor natuurlijke materialen, voor ecologische kisten, rouwkaarten van FSCpapier, voor zo min mogelijk autoverkeer. Zij kiezen bv. voor een lijkwade en een opbaarplank of een fairtrade mand in plaats van een kist. “Ik wil mijn lichaam gewoon teruggeven aan de natuur”. Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld te begraven op een natuurbegraafplaats.

fairtradelogo

Partner van Green Coffins

Marijke Buursink Uitvaartverzorging is partner van Green Coffins, die gecertificeerd fairtrade manden levert. Dit zijn gevlochten uitvaartmanden en kisten van het Britse Ecoffins. Het is het enige bedrijf die door de World Fair Trade Organization is aangemerkt als gecertificeerd producent van Fair Trade uitvaartproducten. 

Wat kan ik voor u doen?

Uw uitvaart goed geregeld

De organisatie in vertrouwen uit handen geven.

Grote of kleine uitvaart

Een groot gezelschap: goede organisatie en logistiek In kleine kring: warmte en intimiteit

Kerkelijke uitvaart

…of uitvaart in een kerk?

Groene uitvaart

Je lichaam teruggeven aan de natuur op een natuurbegraafplaats.

Spirituele uitvaart

Ook in het leven van nuchtere mensen gebeuren er rond een overlijden bijzondere dingen.

Hillig Meer

Hillig Meer is met 33 ha de grootste natuurbegraafplaats van Nederland en ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. Hier worden mensen midden in de natuur begraven op de plek die zij zelf uitzoeken en waar ze zich prettig bij voelen. Nabestaanden krijgen zo een bijzondere plek om hun dierbaren te gedenken op de manier en momenten dat zij dat willen. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken op een mooie lentedag of bij het graf in stilte samen te zijn en de troostende kracht van natuur te ervaren.

Een uitvaart op Hillig Meer is in alle opzichten een groene uitvaart. Kleding van overledenen, een lijkwade, kist, urn of mand zijn daarom van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt. Gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezige objecten, zoals een boom of een Drentse zwerfkei met inscriptie.

Ontvangstruimte Hillig Meer

De prachtige ontvangstruimte biedt een weids uitzicht over vijver en tuin. Het ecologisch gebouwde en eigentijdse landhuis is een warme, huiselijke plek die ruimte biedt aan 85 personen voor ceremonies en condoleances.

In het bos is een karakteristieke openluchtkapel waar ruimte is voor een ceremonie in de buitenlucht. Er is zitruimte voor 130 mensen. Hier kan ook (live) muziek gemaakt worden.

Informatie: Hillig Meer: 0592-260944, www.hilligmeer.nl

Natuurbegraafplaats Reiderwolde

In Noord-Groningen kunt u begraven op natuurbegraafplaats Reiderwolde, Oostwolderweg 3A, 9672 VB Winschoten. Met nieuwe aanplant is hier een mooi jong natuurgebied ontstaan. Stilte en rust vormen een fraai decor voor een uitvaart in de natuur.

Er is geen ontvangstruimte op het terrein en geen mogelijkheid voor een condoleance.

Informatie: www.reiderwolde.nl