Marijke Buursink

Op de dag zelf moet de organisatie vlekkeloos zijn. Je kunt het nooit overdoen.

Slider

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Na mijn studie heb ik geruime tijd in het voortgezet onderwijs gewerkt, ook als mentor en decaan. In 1996 overleed een dierbare vriend. Ik was een van de zes vrouwen die zijn kist zouden dragen. We hebben hem samen in een doek in de kist gelegd, we hebben hem het huis uitgedragen. Het heeft me diep geraakt om dit zo voor hem te kunnen doen. Deze ervaring bracht een ommekeer in mijn leven.

Goed contact voor een goed afscheid

In 1998 vond ik een baan als uitvaartverzorgster bij een middelgroot bedrijf. Ik merkte in het werk dat een goed contact met de nabestaanden de basis is voor een mooi afscheid. In 2006 ben ik mijn eigen onderneming gestart om meer tijd en rust te kunnen hebben voor families en nog beter te kunnen aansluiten bij hun wensen.

Kwaliteit van een klein bedrijf

U heeft met één persoon te maken. Die staat aan het bed van de overledene, die overlegt met de familie en die begeleidt de uitvaart op de dag zelf. Gedurende de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart is er rust en ruimte voor overleg en de organisatie van de uitvaart. 

Op de dag zelf moet de organisatie vlekkeloos zijn. Je kunt het nooit overdoen.

  • warmte
  • betrokkenheid
  • aandacht voor detail
  • ruimte voor stilte
  • goede organisatie
  • creatieve oplossingen

Visie

In veel levensovertuigingen is het leven niet voorbij met dood en gaat de ziel van een overledene over naar een ander bestaan. De essentie van iemand is niet weg ná de dood. Deze zienswijze vormt ook de achtergrond van mijn manier van werken.

Mijn visie is dat spiritualiteit en praktisch handelen hand in hand gaan en dat aandacht beide verbindt.