Natuurbegraafplaats

In Noord-Nederland zijn inmiddels drie natuurbegraafplaatsen: Hillig Meer in Drenthe, natuurbegraafplaats Reiderwolde in Groningen en natuurbegraafplaats Friesland in Nieuwehorne.

Vanaf de start van natuurbegraafplaats Hillig Meer is Marijke Buursink Uitvaartverzorging betrokken bij de ontwikkeling van deze natuurbegraafplaats. U kunt zelf van te voren een plek uitzoeken in een deel van het oude of van het nieuwe bos. Samen zoeken we naar de manier waarop u afscheid wilt nemen. Er is een ontvangsthuis waar de plechtigheid kan plaatsvinden en waar u ook muziek kunt laten horen. Heeft u elders een plechtigheid gehad, dan kunt u ook verzamelen in de “boskapel”  buiten in het bos.

Op Reiderwolde is geen gebouw aanwezig, maar ook daar kunt u rondlopen en een plek reserveren.  Zelf de tijd nemen om dat te doen en te weten: hier wil ik graag het lichaam aan de aarde toevertrouwen – dat draagt zeker bij aan de verwerking van een verlies.

Diensten 'Eigen-wijze uitvaart'

Begrafenis regelen

Kies de uitvaart die het beste past bij de overledene

Crematie regelen

Goede voorbereiding en voldoende tijd om afscheid te nemen

Budget uitvaart

De meest volledige uitvaart binnen een beperkt budget

Ecologische kist en natuurlijke materialen bij een natuurbegraafplaats

Ik kan u informatie geven over alle facetten van een begrafenis in de natuur.  Ik heb fairtrade kisten en draagbaren die de natuur geen schade berokkenen. Ook begraven in een katoenen of linnen lijkwade is een natuurlijk alternatief.  Samen een lijkwade sluiten is een mooi ritueel  om een leven af te sluiten.  Zie ook mijn  filmpje “Aandacht voor de laatste zorg” op de pagina” uitvaartbegeleiding/bespreken van de uitvaart”  van deze website. Dit filmpje is opgenomen op een natuurbegraafplaats.

Omdat we – soms dwars door – de natuur lopen, is goed schoeisel en buitenkleding gewenst en dat brengt een ontspannen sfeer met zich mee.

Aandacht en rust op een natuurbegraafplaats

Van de plekken zelf gaat een enorme rust uit. Mijn werkwijze is zo dat deze rust ook aanwezig is in het afscheid. We hebben alle tijd en dat voel je in alle gebaren, in alle details. Een uitvaart in de natuur verbindt iedereen en is troostend en verzachtend.
U kunt contact opnemen voor nadere informatie over natuurbegraafplaatsen of in een voorgesprek met mij onderzoeken of een begrafenis op een natuurbegraafplaats iets voor u is.

Bel telefoonnummer  050 – 5893005 of mail info@marijkebuursink.nl.