Groene uitvaart

Je lichaam teruggeven aan de natuur

Slider

Natuurbegraven

Natuurbegraven staat in zekere zin midden tussen begraven en cremeren in.

Wil je “geen sporen nalaten” of nabestaanden niet belasten met de zorg voor een graf, dan is begraven in de natuur een mooi alternatief voor een crematie. Wil je toch het “oergebaar”, de puurheid van een begrafenis, maar niet “in een rijtje”  en niet met een grafsteen, dan is natuurbegraven een mooie vorm.

Diensten 'Eigen-wijze uitvaart'

Begrafenis regelen

Kies de uitvaart die het beste past bij de overledene

Crematie regelen

Goede voorbereiding en voldoende tijd om afscheid te nemen

Budget uitvaart

De meest volledige uitvaart binnen een beperkt budget

Hillig Meer

Hillig Meer is met 33 ha de grootste natuurbegraafplaats van Nederland en ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. Hier worden mensen midden in de natuur begraven op de plek die zij zelf uitzoeken en waar ze zich prettig bij voelen. Nabestaanden krijgen zo een bijzondere plek om hun dierbaren te gedenken op de manier en momenten dat zij dat willen. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken op een mooie lentedag of bij het graf in stilte samen te zijn en de troostende kracht van natuur te ervaren.

Een uitvaart op Hillig Meer is in alle opzichten een groene uitvaart. Kleding van overledenen, een lijkwade, kist, urn of mand zijn daarom van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt. Gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezige objecten, zoals een boom of een Drentse zwerfkei met inscriptie. Na de begrafenis ontfermt de natuur zich over het graf, zodat dit na verloop van tijd weer één wordt met de omgeving. Stichting Landgoed Heidehof draagt zorg voor het behoud van het natuurgebied in de toekomst. Door een graf te kiezen op Hillig Meer dragen mensen direct bij aan het behoud van natuur voor toekomstige generaties.

Ontvangstruimte Hillig Meer

De prachtige ontvangstruimte biedt een weids uitzicht over vijver en tuin. Het ecologisch gebouwde en eigentijdse landhuis is een warme, huiselijke plek die ruimte biedt aan 85 personen voor ceremonies en condoleances.

In het bos is een karakteristieke openluchtkapel waar ruimte is voor een ceremonie in de buitenlucht. Er is zitruimte voor 130 mensen. Hier kan ook (live) muziek gemaakt worden.

Informatie: Hillig Meer: 0592-260944, www.hilligmeer.nl

Natuurbegraafplaats Reiderwolde

In Noord-Groningen kunt u begraven op natuurbegraafplaats Reiderwolde, Oostwolderweg 3A, 9672 VB Winschoten. Met nieuwe aanplant is hier een mooi jong natuurgebied ontstaan. Stilte en rust vormen een fraai decor voor een uitvaart in de natuur. Er is geen ontvangstruimte op het terrein en geen mogelijkheid voor een condoleance. Informatie: www.reiderwolde.nl