Bespreken van de uitvaart

Wat je zelf graag wilt doen en wat ik van je kan overnemen

Slider

Bespreken van de uitvaart

Bij het bespreken van de uitvaart zoeken we samen naar de beste manier om zo goed mogelijk afscheid te kunnen nemen op een manier die passend is bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. We bespreken wat u zelf wilt of kunt doen en wat ik van u kan overnemen. U maakt een keuze uit een gevarieerd aanbod van kisten en rouwkaarten. We bespreken advertenties en bloemen.

Een mooi afscheid

Afscheid nemen op je eigen manier kan een troost zijn in je verdriet

Zorgvuldige begeleiding

Stap voor stap begeleiding bij het maken van beslissingen.

Eigen-wijze uitvaart

Zoals elk mens uniek is moet iedere uitvaart dat ook zijn.

Laatste verzorging en opbaring

De laatste verzorging (het “afleggen”) van de overledene is vaak een intiem moment, zeker als het overlijden thuis plaatsvindt. We bepreken hoe en met wie de laatste verzorging wordt gedaan. Het kan troostend zijn om daarbij aanwezig te zijn of te helpen. Anderen geven dit graag uit handen en dan is het goed om te weten dat het waardig gebeurt.

Thuis of in een uitvaartcentrum

De overledene kan thuis worden opgebaard of in een uitvaartcentrum. Thuis kan prettig zijn: je kunt altijd op je eigen moment en in je eigen omgeving ongedwongen bij de overledene zijn. De gestorvene kan op bed of in de kist liggen. Maar het kan ook juist rust geven, wanneer de persoon in een uitvaartcentrum is opgebaard. Samen met u zoek ik naar de voor u beste keuze.