Een begrafenis regelen

Welke uitvaart past het beste bij de overledene?

Slider

Uitvaartbeurs Licht op de Dood Groningen

Informatie rondom sterven
Marijke Buursink Uitvaartverzorging heeft in 2012, 2014 en 2016 in samenwerking met anderen de grootste uitvaartbeurs van Noord-Nederland georganiseerd in de Martinikerk in Groningen. Zo’n 65 standhouders gaven informatie en presentaties over alle onderwerpen die met sterven te maken hebben. 1000 -1500 mensen bezochten de beurs. Het AOCTerra college presenteerde het examenwerk bloemsierkunst van studenten – afgestemd op de kisten die werden ten toongesteld.

Diensten 'Eigen-wijze uitvaart'

Begrafenis regelen

Kies de uitvaart die het beste past bij de overledene

Crematie regelen

Goede voorbereiding en voldoende tijd om afscheid te nemen

Budget uitvaart

De meest volledige uitvaart binnen een beperkt budget

Er was informatie rond de laatste (palliatieve) fase van onder andere hospices als het Gasthuis Groningen of palliatieve afdelingen van ziekenhuizen. 

Er was informatie rond de uitvaart van kistenleveranciers, steenhouwers, bloemisten, drukkers en natuurlijk uitvaartverzorgers en vervoerders. Er was informatie over thanatopraxie.

Er was informatie over de fase na een overlijden: notarissen vertelden over de zakelijke afwikkeling, voor de innerlijke kant waren er nazorg en rouwverwerking. In 2016 werd er zelfs een labyrint gelegd in het koor van de kerk: symbool voor het zoeken naar een nieuwe oriëntatie na het overlijden van een dierbare.

Tot slot waren er diverse voorbeelden van hoe as van een overledene kan worden bewaard of verwerkt in urnen of sieraden.

De dag werd opgeluisterd door diverse musici: het kerkorgel werd bespeeld, een zangeres zong vanaf het orgel, een trompettist vanaf de kansel en de doedelzakspeler begeleidde een “heuse” rouwstoet achter de studentendragers die een kist door de kerk naar buiten brachten.

Vanaf 2018 heeft Marijke Buursink Uitvaartverzorging de organsiatie van de uitvaartbeurs overgedragen aan NDC Media.